Ново мече пристига в Парка за мечки край Белица, съобщи ръководителят

...
Ново мече пристига в Парка за мечки край Белица, съобщи ръководителят
Коментари Харесай

Нова мечка ще бъде настанена в парка край Белица


Ново мече идва в Парка за мечки край Белица, съобщи ръководителят на гледачите в парка и участник в избавителната акция Калина Вълчинкова пред Българска телеграфна агенция. Мечето е преместено преди дни от колекционер, уточни Вълчинкова.

Мечката е женска, на към пет години и се споделя Ива. Предполага се, че е живяла с преместеното в парка през ноември 2020г. мече Теди.

От Парка за мечки оповестяват, че като дребна Ива е дадена на частен колекционер в Скопие и от този момент живее в парцела му. Заграждението ѝ е направено от бетон и не дава подобаващи условия за живот на мечката.

Ива към момента не е на територията на Парка за мечки, само че е на несъмнено място, сподели още Вълчинкова. Предстои да се приготвят още документи, с които мечката да дойде в новия си дом, както и медицински прегледи за определяне на положението ѝ.

Мечето наподобява добре, само че при всички положения развъждането в несъответствуващи условия се отразява, уточни ръководителят на гледачите в парка. Предстоящи обстойни ветеринарни прегледи ще покажат дали животното ще има потребност от лекарства или спомагателни грижи. 

След идването в България Ива ще прекара 30-дневен карантинен интервал, през който ще е настанена в настрана от останалите мечки заграждение. Тъй като наближава сезонът, през който мечките към този момент се ориентират към зимен сън, тя няма да може да бъде събрана с евентуалните ѝ приятели в мечия парк – Теди и Рику.

Процесът по избавяне на отглеждана в несъответствуващи условия мечка постоянно е дълъг и в него са забъркани доста институции, само че положителната връзка при такава акция завърша с задоволство за всички страни, уточни Калина Вълчинкова. След приемане на всички нужни документи, Ива ще бъде преместена в новия ѝ дом в Парка за мечки край Белица, ръководен от фондация „ Четири лапи “, взаимно с фондация „ Бриджит Бардо “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР